Fliskavalkade 2022 – utvalgte eksempler

18.9.23
Svømmebassenger

Flisbransjen leverer årlig fliser og tilbehør til et stort antall byggeprosjekter, både store og små.

Da Oslo Lysverker begynte planleggingen av nytt hovedkvarter for over 100 år siden, påla kommunen dem å etablere et offentlig bad- og helsetilbud i kjelleren. Badet åpnet i 1932. Hit kunne folk uten baderom i leilighetene sine komme for å vaske seg. Siden har generasjoner av Osloborgere hatt gleden av å svømme i bassenget, få massasje og koble av. På høyden var det et av Oslos mest brukte bad, med 150.000 besøkende i året.

Da kommunen ville legge ned badet på 90-tallet, ble driften overtatt av en venneforening, før det på nytt ble stengt i forbindelse med salg og renovering av bygningen. Det fredede Vestkantbadet er nå satt tilbake til sin opprinnelige stand gjennom et tett samarbeid mellom LPO arkitekter, HENT entreprenør og Byantikvaren. Det var gjort flere større og mindre endringer gjennom årene, og inngangspartiet ble også skadet i brann før overtakelse.

Ved hjelp av arkivbilder og originaltegninger Vestkantbadet, Oslo ARKITEKT: BJERCKE OG ELIASSEN, 1932 RESTAURERING: LPO ARKITEKTER, 2022 Teks t : Sommer rohouse Avlukkene der folk før i tiden kunne komme for å få seg et bad i badekar, er i dag omgjort til små, private avlukker for ansikts- og skjønnhetsbehandlinger Fra kaldkulpen med de nyrestaurerte skiftekabinettene i bakgrunnen 39 mur+ betong 4 • 2022 fant teamet tilbake til det opprinnelige badet, slik at det nå stort sett fremstår slik det var ved åpningen for over 90 år siden.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre brukerautentifisering, navigering og andre funksjoner for å forbedre brukeropplevelse. Ved å bruke denne nettsiden aksepterer du at vi lagrer cookies på din datamaskin. Ved å klikke på 'Godta' vil du akseptere cookies.